Våga vara sårbar

Jag slås ofta av kraften som finns gömd i människors sårbarhet. Där finns källan till vårt mod, vår handlingsförmåga och vår kreativitet.

Alla försök att på olika sätt förneka att vi är sårbara, förminskar vår egen potential som människa. Vår energi går istället åt just till att förneka, försvara och upprätthålla vår egen illusion – istället för att växa, skapa möjligheter och knyta relationer. Istället för att drömma, älska villkorslöst, och ibland kanske till och med istället för att leva. Det är begripligt och förståeligt att vi hamnar där p.g.a. våra egna skyddsmekanismer emellanåt, men lika fullt synd.

Jag strävar därför numer efter att bejaka min egen sårbarhet i livet, vilket gett mig enormt mycket mer mod, glädje, tillit och kraft än jag någonsin trodde var möjligt. Och det trots att jag långt ifrån alltid lyckas! Ibland kommer jag – eller någon annan – på mig med allehanda självbedrägerier i ett försök att undvika sårbarheten inom mig.

Hur ser du på din egen sårbarhet? Är den din vän, eller en ständig black om foten? Se ett fantastiskt TED-talk med Brene Brown nedan, och fundera sedan på hur livet skulle kunna vara om du tillät dig att var mer sårbar?

Allt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.