#Blogg100 nr 15 – Vårkänslor

Fick en härligt sprudlande och skönt bubblig bloggpassning av Cilla Engström till idag – vårkänslor! Vad kan väl passa bättre just nu? Tack! 🙂

Vår. Mmmmm… Jag älskar t.ex. när min son och hans kompisar kan växla lek mellan snöhögar och torr asfalt, där i vårsolen!

IMG_0434

Eller när de första maskrosorna kryper fram på vår gamla dyngstack i huset på landet.

IMG_6250

Känslan av att allt börjar om på nytt, tar sats, får liv och kommer med nya friska löften. Ja, så är det för mig. Men jag vet att för många är våren en tuff och jobbig tid av olika skäl. Allt från svårkontrollerade och oönskade vårdepressioner till besvärande pollenallergi. Och jag har stor respekt för din upplevelse och utmaning om du är en av dessa – compassion! <3

Men jag kan ju inte förneka mig själv eller andra den glädje och förväntan som våren ofta ger? Och så är det ju även med mycket annat här i livet. Det som en människa uppskattar och kanske njuter av i fulla drag, kan någon annan kämpa hårt för att alls stå ut med. Vi är helt enkelt olika och har olika förutsättningar och utgångspunkter. Men det behöver ju faktiskt inte bli ett problem mellan människor. Saker är ju inte antingen eller. Det behöver inte handla om rätt och fel, bra och dåligt, din åsikt/upplevelse eller min åsikt/upplevelse. Vi ryms tillsammans allihop!

Conceptual symbol of multiracial human hands making a circle

Vi kan välja att dela varandras tillvaro, stötta när andra upplever motgångar och svårigheter samt glädjas åt och fira deras höjdpunkter, helt utan att göra det till våra egna. Är inte det fantastiskt löftesrikt? Vi behöver alltså inte välja bort våra egna upplevelser av tillvaron, för att kunna dela den med andra!

Och just för mig är våren som regel förenad med enbart positiva känslor och associationer. Så jag insuper glatt och helhjärtat varje liten kaskad av fågelkvitter, eller dripp-dropp från taken, utan det minsta dåligt samvete! Och vill ni få lite extra vårkänslor så se/lyssna på filmen – är det inte underbart, så säg? 🙂

energi och kärlek
Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.