#Blogg100 nr 20 – Självmål

Ok. Here it comes. Dagens oredigerade kåseri, sprunget ur den hjärndimma som uppstår när nattsömnen varit dålig och maginfluensan härjar i huset… Tack, Pia Granström för bloggpassningen! Vilket mål hade du själv när du gav den? 😉

Självmål. Mål i egen kasse. Inget någon vill göra väl? Enda tillfället då ett riktigt stolpskott vore på sin plats, om man säger så… För ett självmål är väl något man gör som motarbetar en själv och ens drömmar, behov och framsteg? Tar en i fel riktning. Som att t.ex. vräka i sig en stor påse godis mitt i en bantningskur. Snacka om självmål! Sannerligen inget mellanmål som passar i alla fall…men något som säkert lätt inträffar i tid och otid. Eller borde man säga i tid och måltid?

Självmål. Mitt eget språkliga uttryck kanske? Mitt modersmål utvecklar sig och blir till slut mitt alldeles egna, unika självmål. Ja, varför inte? Då skulle dessutom självmål plötsligt kunna vara något eftersträvansvärt och identitesskapande. ”Hennes självmål flöt så vackert och obehindrat, och var som ljuv musik i andras öron.”

Självmål. Ett mål jag sätter upp för mig själv? Bara för min egen skull. Mitt alldeles egna mål. Okänt för alla andra.

Eller kanske till och med målet med mig själv?

Självmålet.

😉 😀

energi och kärlek
Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.