Vad är Compassion?

Jag tror på att alla vill väl och kan göra något. Och att varje litet eller stort bidrag i grunden har samma värde. 

Compassion som begrepp står i det här fallet för en uppmaning till pro bono- eller vardagliga volontärinitiativ, i syfte att bidra till en bättre och medmänskligare värld. En uppmaning till dig, till ditt företag och eller din organisation. Och en uppmaning till mig själv att verka mer i Compassion-anda. Genom konkret handling. Om många gör det tillsammans så blir världen lite bättre, utan att vi behöver invänta stora samhällsförändringar, politiska beslut eller öka den materiella välfärden!

Compassion har inget med religion, politik, nationalitet eller kultur att göra, och alla kan ta del på sitt eget sätt i vardagen inom ramen för det här initiativet! Det handlar om att vilja vara en tillfällig, men vänligt sinnad medresenär på någon annans unika livsresa. Medresenärer är inget vi varken förtjänar eller kan välja alla gånger. Men vi har alla makt över vilken sort vi själva är! 

Vi hör alla ihop och är en del av något större, eller kanske t.o.m. i grunden en och samma? Vem vet. Compassion är att se detta och släppa in dess konsekvens i sitt hjärta, framför allt genom att låta det få en synlig effekt i konkret, vardaglig handling.

Compassion!

No less. No limit.

 

 

En reaktion på “Vad är Compassion?

  1. Pingback: Förbannade välgörenhet? | Coachamig.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.