Vision

Bilden i headern föreställer – som du säkert ser – maskrosor. Jag tror att varje frö som flyger för vinden i grunden har ett mål och en mening, och därför en stor potential att göra skillnad. Så är det även med människor, deras drömmar och förmågor. Ser du maskrosor som ogräs, oönskat slit och besvär i ditt eget liv, eller som somrig ögonfägnad, nyttiga blad och ett överflöd av fritt sommarvin?

Min vision är att med min energi och kompetens bidra till utveckling och framsteg, inom de område mina klienter och kunder själv väljer, och därigenom bidra till meningsskapande och positiv förändring.

Och jag har funnit att coachning och det coachande förhållningssättet är fantastiska sätt att uppnå detta på. Likt maskrosen sprider sina frön för vinden, vill jag så tankefrön och frigöra potential inom en mängd vitt skilda områden och hos olika människor utan något synbart gemensamt. I slutändan sitter allt ändå ihop.

När människor tas på allvar av sig själva och andra, lever i samklang med sina värderingar, drivs av inre motivation och når sina egna uppsatta mål i stort och i smått – ja, då mår inte bara personen i fråga själv bättre. Det påverkar familjen, jobbet, företaget/organisationen, samhället och världen, på ett positivt sätt. Kanske inte alltid så direkt att man enkelt ser kopplingen, men i förlängningen är jag övertygad om att det ändå är så.

Ytterst kan man därför säga att min vision är att bidra till en bättre värld, i allt jag gör. Den visionen delar jag nog med de flesta. Men varför komplicera saken?

Visste du förresten att maskrosen betraktas som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation? Så det som ses som ogräs från ett perspektiv kan vara avgörande för framgången i ett annat – och vem har rätt att döma vad som är rätt och riktigt eller livsviktigt för någon annan?

Jag lät alla mina maskrosor finnas, fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut. Men det är så skönt att sitta och minnas, små solar i gräset när sommarn är slut…”/Om maskros och tjärdoft, Carl Antons visa

Låt oss bidra tillsammans!

/Annika

No less, no limit

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.